Anatomia unui eşec – Epilog

Astăzi, când doamna Monica Macovei şi-a anunţat public retragerea de la conducerea formaţiunii politice ale cărei baze le-am pus împreună, mi-am amintit cu amărăciune ce îi scriam, chiar în ziua lansării Partidului M10 (pe 1 martie 2015), consilierului său cel mai apropiat, Mircea Bejan, pe care doamna Macovei îl trimisese cu o zi înainte la o întâlnire cu mine pentru a mă convinge să tac.

“Salut Mircea,

Sunt (încă odată) dezamăgit şi uimit să constat orbirea de care daţi voi dovadă.
„Chestii punctuale”?!!!

Când totul se va fi terminat şi veţi face (dacă veţi mai face) analiza referitor la ce anume a dus la eşecul acestei construcţii, veţi înţelege, poate, că toate astea, gen „lansare” sau “organizare la nivel macro”, erau de fapt cu totul secundare faţă de problemele ce ţin de substanţa acestei construcţii – respectarea şi preţuirea, mai mult decât orice în această organizaţie, a valorilor care reprezintă şi cartea de vizită a doamnei Macovei: integritate, legalitate, dreptate, adevăr, democraţie, transparenţă.
Orice derapaj de la aceste principii ar fi trebuit să constituie prioritatea zero, şi să fie corectat urgent, chiar şi de peste ocean.

Mă aşteptam ca măcar Monica Macovei să înţeleagă că, fără respectarea cu maximă stricteţe a acestor valori, construcţia politică şi poate chiar întreaga sa credibilitate se va prăbuşi precum un castel de cărţi de joc.

Mare păcat!
Existau toate premisele pentru a fi o reuşită. Tot ce v-a lipsit a fost o evaluare lucidă şi puterea de a lăsa deoparte nepotisme şi orgolii.

Cu mare dezamăgire,
Dan”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s