Lansarea Platformei Politice M13

Ieri, 14 februarie 2016, mi-a expirat sancţiunea de suspendare pe termen de un an din calitatea de membru al Asociaţiei M10, sancţiune pentru care nu am primit până acum nici Motivarea şi nici vreun răspuns la Contestaţie.
În mod oficial, de astăzi sunt din nou membru activ al Asociaţiei M10 şi membru (ales) în Comisia de Integritate şi Arbitraj a asociaţiei, şi din această poziţie, fac acum următoarea

Declaraţie

La 15 luni de la iniţierea proiectului politic ce a condus ulterior la apariţia M10, în calitate de membru fondator al Asociaţiei şi fost coordonator al Grupului de iniţiativă pentru înființarea Partidului, cu mare regret, mă văd nevoit să declar M10 o construcţie politică EŞUATĂ, în raport cu cele trei mari obiective, asumate public prin vocea doamnei Monica Macovei:
1. Democraţie internă Participativă
2. Transparenţă
3. Organizare preponderent Online

Imediat după publicarea acestei declaraţii, chiar în ziua în care mi-am redobândit calitatea de membru, voi trimite pe adresa asociaţiei, demisia mea oficială (o găsiţi aici) din Comisia de Integritate şi Arbitraj, precum şi din calitatea de membru al Asociaţiei M10.


PUNCT şi de la capăt

Îi invit acum, pe cei care au crezut cu adevărat în acest proiect reformator, şi aderă la cele 13 principii de organizare democratică stabilite prin vot, să ducem mai departe proiectul început, de acolo de unde a fost întrerupt brusc, de intervenţia în forţă a Monicăi Macovei.

Prea multă vreme am lăsat politica pe mâna politicienilor, şi de prea multe ori aceştia ne-au dezamăgit încălcându-şi promisiunile.
A sosit timpul ca NOI, oamenii obişnuiţi, să facem politica!
Nu avem nevoie nici de vreun lider maximo şi nici de aşazişii reprezentanţi care să ne conducă.
Ne vom alege doar nişte delegaţi, pe cei mai oneşti dintre noi, care să pună în practică voinţa noastră, a celor mulţi. Dar nu ei vor fi cei care vor lua deciziile, ci noi toți, împreună.

Eu nu vă cer să aveţi încredere în mine, sau în vreo persoană anume. 
Vă rog să aveţi încredere în VOI, vă rog să aveţi încredere în înţelepciunea mulţimii.

Cu statut provizoriu, până la înregistrarea organizaţiei pe care urmează să o construim, acestă platformă, bazată pe cele 13 principii enumerate mai jos, va purta numele M13.
Însă aici, “M” reprezintă Mulţimea noastră, a oamenilor obişnuiţi, a cetăţenilor ce vor să se implice pentru a-şi decide singuri viitorul, şi nicidecum egocentrismul vreunui politician.

Cele 13 principii de organizare democratică:

 1. La nivel intern, organizaţia noastră se bazează pe Democraţie Pură, exercitată în mod direct, fără intermedierea reprezentanţilor.
 2. Suntem şi vom rămâne o organizaţie unitară ce funcţionează preponderent Online, fără divizări teritoriale.
 3. Vom avea un singur sediu, pentru a păstra cheltuielile la un nivel minimal şi a nu deveni dependenţi de finanţatori.
 4. Şedinţele Adunării Generale se vor desfăşura online, de 9 ori pe an, sau chiar mai des, în cazul în care e nevoie să adoptăm decizii importante urgente.
 5. Nu avem funcţii de conducere, ci doar delegaţi cu roluri de: coordonare, administrative, tehnice şi purtători de mesaj. Aceştia pun în practică deciziile luate prin vot de către membri.
 6. Orice delegat poate fi revocat din poziţia (rolul) pentru care a fost ales înainte de expirarea mandatului. Procedura de vot în vederea revocării, se va declanşa la cererea a cel puţin 22% din numărul total de membri.
 7. Orice membru are drept de iniţiativă, iar dacă propunerea sa este susţinută de un număr  de membri (pe care urmează să-l stabilim), va fi supusă automat la vot.
 8. Toate deciziile vor fi luate prin votul membrilor, cu excepţia celor operaţionale (fluxuri curente de decizii în activităţile obişnuite ale organizaţiei – le vom defini mai clar împreună) care vor fi lăsate pe seama delegaţilor.
 9. Desemnarea candidaţilor locali sau parlamentari se va face prin alegeri interne primare, cu vot direct (nu prin delegaţi). Orice membru va putea candida în aceste alegeri primare, cu îndeplinirea unor condiţii minimale (pe care urmează să le stabilim).
 10. Reprezentanții noştri locali sau parlamentari vor fi excluşi din organizaţie dacă nu vor acţiona conform deciziilor luate în mod democratic în interiorul organizaţiei.
 11. În organizaţia noastră este interzis votul în bloc. Fiecare propunere, proiect, sau persoană vor fi votate în mod individual.
 12. Deciziile importante se adoptă în şedinţele Adunării Generale, cu îndeplinirea cvorumului. Neparticiparea repetată la şedinţele Adunării Generale va fi sancţionată.
 13. Votul nu se poate delega. Prin utilizarea Votului electronic la distanță şi o durată rezonabilă a perioadei de votare, fiecare membru îşi va putea exercita dreptul la vot.

Vă invit, deci, să ne vizitaţi pe pagina de Facebook a Platformei Politice M13, o platformă politică autentic democratică, total diferită de orice s-a mai făcut până acum în România, în care puterea le aparţine tuturor membrilor, şi care se întemeiază pe valorile fundamentale:
Democraţie, Transparenţă, Libertate de exprimare, Onestitate, Adevăr, Integritate.

Cei care cred cu adevărat în acest proiect reformator, şi vor să constituie nucleul acestei noi construcţii politice, pot solicita înscrierea ca membri ai Platformei Politice M13, accesând butonul “Sign Up” (Înscrie-te) de pe pagina noastră de Facebook:
https://www.facebook.com/PlatformaPoliticaM13

Ne propunem să fim cea mai democratică şi cea mai curată organizaţie politică din România. Aşa încât, admiterea noilor membri ai Platformei Politice M13 se va face prin votul membrilor, după o evaluare atentă a fiecărui solicitant, evaluare ce poate include chiar şi o discuţie faţă-n-faţă sau, după caz, prin mijloace de comunicare electronice.


Editare ulterioară (17.02.2017)

La un an de la lansarea acestei Platforme politice, odată cu protestele împotriva OUG 13, oamenii “s-au trezit”, iar noi am venit în întâmpinarea lor cu acest proiect care, din feedback-ul pe care l-am primit până acum, pare să se potrivească foarte bine cu aşteptările celor care au ieşit în stradă.

Între timp am renunţat complet la numele provizoriu M13 care, se pare, ne aducea prejudicii de imagine, dat fiind conexiunea (psihologică) cu eşuata construcţie M10 – deşi, acum, poate că s-ar fi potrivit cumva: Mişcarea născută din protestele contra oug13  🙂
Urmează să ne stabilim numele (real) în urma unui sondaj.

Totodată, am reuşit să ne construim o platformă online şi să ne stabilim o Viziune clară şi un Regulament, incomplet încă, dar care ne asigură mecanismele esenţiale pentru a putea funcţiona ca o adevărată organizaţie democratică.

Vă aşteptăm pe platforma noastră online (sediul virtual): non-partid.forumgratuit.ro
şi/sau pe grupul Facebook aferent: www.facebook.com/groups/1430154527018685/

Advertisements

1 thought on “Lansarea Platformei Politice M13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s